29 Haziran 2018 Cuma

Uzayda Yaşam Var mı?

Uzay Nedir?

Uzay, içinde gök cisimlerini barındıran gök cisimlerinin dışında yer alan sonsuz boşluktur.

Uzay ile Evren Arasındaki Fark Nedir?

Uzay gök cisimlerinin dışında yer alan boşluk olurken evren uzay ve düğer tüm gök cisimlerini, galaksileri, yıldızları vb. kapsar.

Peki Uzayda Yaşam Var mı?


Sizce uzayda yaşam var mıdır? Bu sonsuz evrende her an genişlemekte olan bir yer. Kimse bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyor. Uzay araştırmaları sonucunda bilim adamları evrende yaklaşık 6 milyar galaksi ve trilyonlarca yıldız olduğunu düşünüyorlar. Gezegenler ise sayılar ile anlatılamayacak kadar çok. Şu ana kadar günümüzde birçok "Uzayda Yaşam" konulu haberler var. Ama bunlardan çoğu  gerçek değil. Ama bu uzayda yaşam yok demek değil. İnsanoğlu sadece ay ve diğer bazı güneş sistemimizdeki gezegenleri keşfetmiş durumda. Yani hala keşfedilmeyi bekleyen milyarlarca gezegen, yıldız ve galaksi var.


Bilim adamları yaşam olma olasılığı olan bazı gezegenleri keşfetti. Örneğin;

 Gliese 581 D


Bu gezegen Dünya'ya 20 ışık yılı uzaklıkta ve Gliese 581 yıldızının etrafında dönmekte. Dünya'dan 6.8 kat büyük olan bu gezegen iklim koşulları elverişli. Dünya'ya çok benzemekte. Gezegende yeterli miktarda da su bulunuyor. 

Bu gezegen dışında daha birçok gezegende de yaşam olasılığı var. Hepsinin tek özelliği keşfedilmeyi bekliyor olmaları.


Hangi bilgilerin gelmesini istiyorsanız yorum yapabilirsiniz.

16 Haziran 2018 Cumartesi

Çöl Piramitlerinin Gizemi

Piramit Nedir?

Tepeleri ortak noktada birleşen Mısır firavunlarının mezarlarına verilen addır.
   Hepimizin Mısır denildiğinden aklına piramit gelir. Peki piramitleri ne kadar iyi tanıyoruz?
   Piramitlerde bulunan taşlar yüzlerce kilometre öteden getirilir.Ve bu taşların bir tanesinin ağırlığı 20 ton kadardır. Yani 4 fil ile eş değer kütlede. Piramitler kimin için yapıldıysa onun doğum ve tahta çıktığı günler yıl içerisinde özel bir mekanizma sayesinde o odaya güneş ışığı yansıtılır. Piramitler hakkında diğer bir ilginç özellik ise taşlarının uzunluklarını oranlarsak pi sayısını bulabiliriz. Piramitler şaşırtıcı bir şekilde Dünya'nın merkezi olduğu söyleyebiliriz. Piramitler içine koyulan bitkilerin daha hızlı büyüyüp geliştiğini ispatlanmıştır. Mısırlıların bazı insanları mumyaladıklarını hepimiz biliriz. Hatta Mısırlılar kedileri çok sevdiği için evcil kedilerini bile mumyaladıkları kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Mısır piramitlerine giden bazı bilim adamları kaybolmuş. Bazıları ise mumyalardan gelen radyoaktif dalgalar sayesinde kanser olmasına sebep olmuştur. Mısırda bulunan birçok piramit vardır. Ama en eski piramitler Mezopotamya Uygarlıklarına dayanmaktadır. Bir piramitin yapım süreci yüzlerce hatta binlerce yıl alabilir.


Blog Adresi→→→ bilimteknooo.blogspot.com

Hangi bilgilerin gelmesini istiyorsanız yorum yapabilirsiniz.

Ormanların Kralı Olarak Bilinen Aslanlar


Aslanlar herkesin bildi-ğinin aksine ormanlarda yaşamazlar. Genellikle Afrika açık arazilerinde yaşarlar. Kedigiller fa-
milyasından olan aslan-lar 10 ile 15 yıl arası yaşayabilirler. 1.2 metre boy uzunluğuna sahip olabilen aslanların er-kekleri 190 kg ,dişileri ise 130 kg ağırlığa ulaşabilir. Bazı erkek aslanlar ise 250 kg'yi aşabilir. Yetişkin bir aslan avlanma süreci boyunca saatte 80 km hızla koşabilir. Aslan yavruları dünyaya ilk geldiklerinde 25-30 cm ve 400-500 gram ağırlığında olurlar. Ve doğduklarında gözleri tamamen kapalıdır. Bilim adamları aslanla-rın iletişim kurabilmek için kuyruklarından faydalandıklarını düşü-
nüyorlar. Erkek aslanlar Dünya'nın bazı yerlerinde gücün sembolü olarak bilinir. Omuzları, göğsü ve ayakları kaslı bir yapıya sahiptir.
Doğadaki besinleri genelde geyikler, zebralar, antiloplar vb. Düş-manları ise son derece azdır. Örneğin; timsahlar, su aygırları vb.
Çok az ışıkta bile iyi görebilirler. Bu sayede aslanlar gece de avla-
nabilir. Ve çoğunlukla dişi aslanlar avlanır. Aslanların bir diğer ilginç özelliği de korku verici kükremeleridir. Yetişkin bir erkek aslanın kükremesi 3 km uzaklıktan bile duyulabilir. Avlanma sırasında avına sessizce yaklaşıp sivri pençeleriyle yakalar ve öldürür. Aslanların hayatlarının devam edebilmesi için günde 18 kg et yemek zorundadırlar. Aslanların sayısı da gün geçtikçe aşırı avlanmadan sayıları azalmaktadır. Bundan 2000 yıl önce Avrupa, Suriye, Irak ve İran'da 1 milyon aslan varken 1940 yılında 450 bin aslan kaldı. Günümüzde ise sadece 30 bin civarı aslan var. Aslanlar diğer kedilerin aksine yüzmeyi çok severler. 


Blog adresi →→→bilimteknooo.blogspot.com


Hangi bilgilerin gelmesini istiyorsanızda yorum yapabilirsiniz.

14 Haziran 2018 Perşembe

Et Yiyen Vahşi Bitkiler

 Etobur Bitkiler

Dünyanın çoğu yerinde yaşayan yaklaşık 600 türü bulunan bitki çeşitleridir.

Sinekkapan Bitkisi

Sinekkapan bitkisi veya Venüs Sinekkapanı 
ABD'nin güneydoğu-
sunda yer alan sulak yerlerde yaşayan etobur bir bitki türüdür. Genel-
likle sinek, sivrisinek ve örümcek gibi küçük canlılar ile beslenirler.
İçlerindeki salgılar sayesinde yapraklarına gelen böcekleri ve bazı diğer canlıları sindirir. Ve bu şekilde beslenirler. Sinekkapan bitkileri kulağa ürkütücü gelse de evlerde beslenebilir. Görüntü ve kokusu sayesinde canlıları kendine çeker. Yapışkan yüzeyi sayesinde üzerine gelen böcek ya da canlı kaçamaz. Bu şekilde sinekkapanın yemeği olur.

Güneş Gülü Bitkisi

Güneş Gülü sağlık alanında en çok tüketilen bitkilerden biridir.
Sağlık açısından faydalarının bulunduğu güneş gülü dünyanın birçok yerinde bulunmaktadır.
Güneş gülü bitkisi kendiliğinden yetişen uzun ve beyaz tüylü çiçeklere sahip olan bir bitkidir.
Ortalama 5-10 cm olan boyla-rıyla çok faydalılardır. Öksürük kesici, astım, bronşit ve verem hastalığına iyi gelir. Çoğu yerde çayı kullanılır. Bu yüzden sporcular ve direnci düşük olanlar için çokça tercih edil-
mektedir. Böcekleri çekici kokusuyla yapışkan sıvı ile böcekleri yer. Yapraklarında  iğne benzeri yapraklar vardır.