15 Kasım 2017 Çarşamba

Dünyanın en zehirli hayvanları nelerdir?

Zehirli Ok Kurbağası
Dünyanın en zehirli hayvanlarına örnek olarak Anura (kurbağalar)takımının Orta ve Güney

Amerika’da yaşayan bir familyası olan Zehirli ok kurbağasıdır. 175 keşfedilmiş türü bulunmaktadır. Bu kurbağaya dokunan bir insan  felç olabilir, yutan bir insan ise 1 dakikadan az bir sürede yaşamını yitirir. Bilinen en etkili zehirden bile 250 kat güçlü olan Batrakotoksin (Batrachotoxin) denilen zehre sahiptir. Boyu yalnızca 2,5 cm’dir, fakat bir insan ona dokunduğu anda vücuduna 400 farklı alkali zehir yayılmaya başlar. Zehir kana karışırsa 1 dakika içerisinde öldürebilir. Derisindeki zehir 30.000 fare ya da 150 insanı öldürebilecek güçtedir. Bilimadamları bu zehri bir sinek ve karınca türünü yemesi nedeniyle derisindeki keselerde 

ürettiğini keşfetmişlerdir.


Kutu Denizanası
Kutu denizanası, dünyanın en zehirli canlılarından biri olarak kabul edilir. Zehri bir insanı 90 dakika gibi kısa bir süre içinde öldürebilir. Dokunçlarının boyu 3 metreyi bulmaktadır. Hint Pasifiği'nde yaşar.1954 yılından beri toplam 5 bin 567 kişiyi öldürdü. İnsan vücuduna yapıştığında salgıladığı toxinle kalbi direk etkileyerek sinir sistemini çökertiyor.Kutu Denizanasının vücudunda bir sürü zehirli iğne ile biten 60 adet dokungaç bulunmaktadır ve her bir dokungacı yaklaşık 5 milyar yakıcı zehirli kapsül taşımaktadır.




Balon Balığı
Omurgalılar içinde en tehlikeli ikinci hayvan olarak biliniyor. Japon balığına benzeyen görüntüsüyle canlılar açısından büyük tehlike yaratıyor. Isırdığında canlıları felç ediyor. Birçok kurbanı da 24 saat içinde ölüyor. Hint Okyanusunda yaşayan balon balıkları 10 - 70 santimetre arası farklılık gösterebiliyor. Balon balıklarının bazı türleri Türkiye'de de yaşamaktadır. Örneğin; Akdeniz,Marmara ve Ege Denizlerinde görülmektedir.Balon balıkları diğer balıklar gibi yumurta ile çoğalır. Savaş esnasında tıpkı bir balon gibi şişerek rakiplerinde ve düşmanlarında kendini korur.


Blog Adresi ➡ 🔴

Kaynakça


Not: Hangi bilgilerin gelmesini istiyorsanız yorum yapabilirsiniz.